dijous, 28 de maig del 2015

Arriben els playoff pel títol de l'ACB

Imatge del logo del playoff 2015
Comencen els playoff pel títol de l’ACB. Barça i Madrid clars favorits per aconseguir el títol, es volen tornar a trobar en una hipotètica final, per quart any consecutiu. Però abans de tornar-se a trobar, culés i madridistes hauran de superar una serie de partits contra grans equips espanyols.
Els 8 equips que s’han classificat aquest any per intentar guanyar el títol són els següents:
Real Madrid, Barcelona, Unicaja de Màlaga, Dominion Bilbao Basquet, Valencià Basquet Club, Laboral Kutxa Bascònia, Fiact joventut i Herbalife Gran Canària.
I els partits seran entre els següents equips:

Real Madrid- Herbalife Gran Canària:
El Madrid, clar favorit a aconseguir el títol aquesta temporada, intentara posar-se per 4 any consecutiu en la final, però abans tindrà que superar el Gran Canària, que malauradament no podrà disposar d’uns dels seus millors jugadors, Kendall, ja que s’ha hagut d'anar direcció Canadà per problemes familiars.
Partit entre els 2 equips a la fase regular amb victoria blanca
FCBarcelona- Fiatc Joventut:
El joventut de Badalona torna 7 anys després a un playoff pel títol després d’una molt gran temporada, on Salva Maldonado, entrenador de la Penya, ha aconseguit formar una gran varietat de jugadors veterans i joves i tenir un equip que pugui lluitar fins al final de cada partit. En canvi el Barça té la pressió de guanyar el títol, ja que aquesta temporada el Madrid ha aconseguit de moment tots els altres 4 títols, i no guanyar la lliga comportaria una sèrie de canvis a l’equip de cara a la temporada que ve. Aquest Derbi es preveu que tingui molta emoció, ja que els dos equips varen guanyar a la pista rival a la fase regular.
El Barça és clar favorit, pel nivell excepcional que tenen els seus jugadors, però un Joventut amb molta il·lusió no es dóna per vençut, i intentarà donar la sorpresa en una eliminatòria que sembla que serà molt intensa i emocionant.
Imatge del parit a Badalona entre els 2 equips a la fase regular
Unicaja de Màlaga- Laboral Kutxa Bascònia:

Un altre clàssic de la lliga, bascos i andalusos afronten aquest duel amb moltes ganes. L’Unicaja no arriba en el seu millor moment aquesta temporada, un triomf a l’última jordana a Mirbilla, fa oblidar una mica les 5 derrotes consecutives, just quan estava lluitant amb el Madrid per la primera posició. No només va perdre la primera posició, sinó que també se'n va anar la segona, que finalment l’ha acabat ocupant el Barcelona. El seu rival, el Bascònia, un equip molt irregular aquesta temporada, i que ha demostrat més solvència en els partits a casa, arriba a aquesta eliminatòria en un bon moment de forma i jugant molt bé, això fa que siguin optimismes en aquesta eliminatòria.

En aquesta eliminatòria crec que els 2 equips són clars favorits a passar a semifinals, ja que tots 2 arriben en molt bon moment de forma, i pels precedents, las plantilles i els estils de joc dels 2 equips, aquesta eliminatòria es presenta com la més apassionant d'aquest playoff.
Escut dels dos equips  
Dominion Bilbao Basquet- Valencià Basquet Club:
L’any passat quan Justin Doellman va decidir canviar la Fonteta pel Palau semblava que el Valencia Basquet ja no seria el mateix de la temporada passada, però a principi d’aquesta temporada, l’entrenador espanyol Carles Duran, va fer un equip totalment nou, fitxant a grans jugadors com Guillem Vives, on l’any passat va jugar al fiatc joventut, i després de fer una gran temporada i que els entrenadors l’escollissin com a millor jove de la temporada passada, va fer que marxés a un gran club com el València. També varen fitxar a Kresimir Loncar un pivot semblant a l’estil de Justin Doellman. Tenen un gran equip però crec que l’eliminatòria la passarà el Dominion Bilbao Basquet.

El Dominion Bilbao Basquet, a principi de temporada va aconseguir la seció de Marko Todorovic, després de que el Montenegrí fes una molt mala temporada amb el barça, el club blaugrana va deixar que marxés al club bilbaí:! GRAN ERROR! En Marko s’ha reindinvicat en el Bilbao, i jugant molt bé aquesta temporada ha aconseguit ser escollit millor jugador dels mesos de febrer i maig, i també ha entrat en el millor quintet de la temporada.

Ara el club blaugrana el vol, però ell diu que no vol ja que no varen confiar amb ell la temporada passada. Trobo correctament la decisió d’en Marko, però si fos ell, encara no faria el salt a l’NBA la temporada que bé, ja que encara és jove, té moltes cosses per aprendre i a l’NBA no despondria de molts minuts, ja que es necessita un nivell molt alt.

Salutació dels 2 equips en el partit de la primera volta
PREMIS INDIVIDUALS TEMPORADA

Després en els premis individuals, Felipe Reyes, capità del Real Madrid de Basquet, Ha guanyat el premi MVP Orange, premi que el decreta com a millor jugador de la fase regular de l’ACB, Jo crec que hi ha millors jugadors que Felipe Reyes, ja que aquest any, el capità del equip blanc no ha jugat de titular, ja que el jugador Mexicà, Gustavo Ayon, en el seu primer any de blanc, ha demostrat tenir molt més nivell que l’internacional espanyol, i Pablo Laso li ha donat la confiança per ser titular. Felipe és un jugador molt irregular, és a dir hi ha dies que et farà un partidàs i dies que no t’anotarà ni un sol punt. Sí que és molt bon jugador i que ha aconseguit quasi tots els títols i medalles que pot aconseguir un jugador de basquet avui en dia, però jo crec que aquesta no ha estat, ni de bon tros, la seva millor temporada amb el Madrid. Jo personalment li hagués donat el premi a Agusto Lima, jugador de l’Ucam Murcia, també com l’estil de Felipe Reyes, però amb qualitats diferencies i segurament que millors: Primer de tot, Agusto és regular i és un jugador que ha destacat per grans jugades aquesta temporada, també és un jugador que ho ha donat tot cada minut de cada partit.

Felipe Reyes, MVP temporada 2014/15
Premi a MILLOR JUGADOR JOVE, aquesta temporada l’ha guanyat Dani Diez, jugador del Guipuzcoa Basquet. En Dani va començar la temporada amb el Real Madrid, però el club blanc va decidir vendre'l al club Guipúscoa, on aquesta temporada ha demostrat que de cara al futur pot ser un gran jugador, cas semblant al de Marko Todorovic. Crec que han aquesta secció hi ha molt bon nivell i aquest any a sigut un dels anys en que els joves jugadors han destacat més, començant pel barça amb jugadors com en Mario Hezonja o l’Àlex Abrines o també en Prozingis i l’Hernangomez del Basquet Sevilla, un equip que sempre confia amb els més joves.

Dani Diez, millor jugador jove temporada 2014/15
PREMI A MILLOR CINQUET INICIAL:

Aquesta temporada el millor quintet inicial ha estat format pels següents jugadors

SERGI LLULL: El menorquí és el millor jugador de la lliga en la seva posició, destaca per la seva bona defensa, i els seus triples als últims segons de posició.

JASON GRANGER: molt bona temporada de Jason Granger on ha destacat per la seva capacitat a l’hora d’atacar. Sembla que el seu futur està lluny de Màlaga club on milita actualment, i sembla que la temporada que bé podria jugar al barça.

PAU RIBAS: després de fer una excepcional temporada i portant el valencià al playoff, en Pau a aconseguit la seva recompensa.

FELIPE REYES: Ha superat al barcelonista Ante Tomic en les votacions, hi ha demostrat que encara segueix estant en un excel·lent moment de forma tot i els seus 35 anys.

MARKO TODOROVIC: Molt bona temporada del Montenegrí, demostrant que té molt bona carrera per endavant, i te moltes cualitats, pero encara te molt per apendre.

PREMI A MILLOR ENTRENADOR: Pablo Laso
Quatre temporades entrenant al Madrid i les tres últimes les ha tancat siguent el millor entrenador de la fasse regular. Pablo Laso veu el seu equip com un aspirant al titol, però diu que encara hi ha molta feina per endavant.
Pablo Laso, millor entrenador temporada 2014/15
PREMI A JUGADOR MES ESPECTACULAR: Latavious Williams

El jugador estatunidenc de 2,02 metres del Dominion Bilbao Basquet Latavious Williams ha demostrat en cada minut de cada partit que té un gran potencial sota cistella, i grans clubs d’Europa ja si han fixat amb ell.
Latavious Williams, jugador més espectacular temporada 2014/15
VíDEO DE LES MILLORS JUGADAS DEL PIVOT DEL DOMINION BILBAO BASQUET AQUESTA TEMPORADA.


TRIPLISTA Plàtan DE Canàries: Alberto Corbacho

Alberto Corbacho, Aler del Rio Naturas Mombus, Ha fet 2,88 encerts per partit des de la línia de 3, el jugador menorquí repeteix per 3r any consecutiu el premi que el decreta com a millor triplista de la competició.
  Alberto Corbacho, millor triplista temporada 2014/15
DEMOSTRACIÓ DE COM TIRA AQUEST GRAN JUGADOR DESDE LA LINEA DE TRES.


Li hem fet una entrevista a Raül Pastó un gran aficionat del basquet, i alumne de l’escola de 3 ESO C, En Raül opina el següent:

1. Quin equip veus favorit per guanyar aquest any el títol? Per què?
El barça, per que el veig en l’actualitat més fort que l’actual campió de l’eurolliga,
2. Què opines que Felipe Reyes hagi guanyat el Premi MVP Orange?
Crec que no acaba de ser just, ja que hi ha molts altres jugadors de l’ACB que han fet millor temporada que ell. Sense anar més lluny en el seu propi equip, jugadors com Ayon, Rudy, o el “Chacho” destaquen i fan molta més feina per l’equip que ell.
3. Creus que és just que no hi hagi cap jugador del Barça en el millor quintet de l’ACB?
Hi ha jugadors de qualitat inqüestionable en el barça, però també entenc que és una desició molt complicada, ja que a la lliga actualment hi ha jugadors amb molt nivell.
4. Creus que algun equip donarà la sorpresa aquest any?
Tot i que aquesta ha estat una gran temporada d'equips més modestos (Fiatc Joventud i l’Unicaja) em sembla que es repetirà la clàssica final Barça vs. Madrid.

Alumne: Pau Vilaboa Puig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada