dimarts, 17 de març del 2015

El govern Turc està pensant en censurar Minecraft per ser "massa violent"

El ministre de Família i Assumptes Socials de Turquia, Aysenur Islam, va explicar fa uns dies en una roda de premsa que Minecraft ha sigut investigat durant un mes per determinar si aquest és massa violent per el joves.

El ministre explica que ja han enviat la informació que han investigat als departaments de justícia on hi decidiran si el popular joc d'exploració en món obert de Mojang ha de ser prohibit en el seu país o no.

Segons Aysenur, Minecraft és un videojoc que pot tenir un important valor educatiu per els nens ja que els hi dona llibertat de construir tot el que poden imaginar, però considera improcedent el fet que després has de protegir aquestes construccions dels monstres i animals matant-los, considera que això pot fomentar als nens a matar animals en la vida real, al igual que les funcions online d'aquest pot fer que els joves siguin exposats a assetjament i a aïllament social.

 Minecraft és considerant com un dels jocs menys violents actualment, però això no ha evitat que el govern Turc l'investigui. Encara que, jocs molt més violents com Call of Duty o Halo no han sigut investigats i/o censurats de cap manera.

Si repassem l'historial de Turquia a l'hora de censurar coses, veiem que no és la primera vegada que el govern vol prohibir xarxes socials o videojocs en el seu país. Dos exemples molt importants són Twitter i Youtube, que han estat sota lupa durant anys i encara que els dos es poden utilitzar, només es pot veure un nombre de continguts extremadament limitat comparant amb la resta del món. Això ha donat lloc a moltes protestes i debats sobre la llibertat d'expressió a l'internet.

Imatge d'una protesta l'any 2011 a Turquia sobre la censura a l'Internet.


1 comentari:

  1. Aixo es una tonteria, ja que a Turquia estan acceptats altres jocs mes violents que Minecraft.

    ResponElimina