dimarts, 19 de maig del 2015

La polèmica dels "mods" de pagament

Les modificacions, referit per la gent com a "mods", són continguts gratuïts creats per la comunitat d'usuaris d'un vídeo joc per expandir l'experiència d'aquest. Aquest contingut ha sigut un factor molt important, molts jocs han tingut éxit gràcies a ells i molta gent encara els compra fins i tot anys després de la seva sortida, com per exemple Minecraft, Left 4 Dead o The Elder Scrolls V: Skyrim.

Durant el últims 4 dies, la plataforma de compra digital de jocs Steam, va implementar a la seva biblioteca de mods l'opció de posar-li un preu als teus mods per vendre'ls, començant per Skyrim. Això no només ha provocat la queixa de la gent ja que el joc porta oferint mods gratuïts des del 2011, sinó que les polítiques de venda de mods ha provocat diverses estafes.

Algunes persones han fet la seva protesta d'aquesta implementació de forma còmica, creant mods de protesta per queixar-se en el propi joc, com per exemple, aquesta pancarta.

Durant aquests dies la gent ha fet peticions als responsables d'aquesta decisió que retiressin aquella opció i que ho substituïssin per un botó per donar al creador, una de les principals raons de les queixes és que l'empresa del vídeo joc i l'empresa d'Steam s'emportaven un 75% dels beneficis, mentre que el creador només s'emportava un 25%.

Abans d'ahir el responsable de la comunitat d'Steam va decidir retirar aquest mètode de pagament de la plataforma, retornant els diners a tots els usuaris i disculpant'se públicament admitint el seu error a l'hora de implementar els mods de pagament.

Imatge de la biblioteca de mods de pagament abans de ser retirat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada