dilluns, 9 de març del 2015

Els alumnes de primària fan robòtica

Aquest any s’ha incorporat una nova assignatura anomenada robòtica entre els nens de 3r a 6è de primària. Principalment es treballa l’scratch una modalitat de la robòtica que consisteix principalment en utilitzar  per a donar velocitat, o per crear dibuixos virtuals. Per això hem volgut entrevistar al professor d’aquesta matèria, Toni Bermúdez. El professor Toni porta treballant en aquesta escola des de l’any 1996. Fa uns anys feia les assignatures de castellà i informàtica. Però actualment fa bivot (amb els alumnes més petits de Primària) i robòtica que seria el que substitueix a informàtica.

·         En què consisteix aquesta assignatura?
És com crear videojocs senzills, fàcils. Es tracta d’agafar personatges i feu que canvi de color, forma.. Són com robots virtuals.  

·         Quantes hores setmanals dediqueu aquest espai?
Cada grup mitja hora, ja que fem grups partits. Als nens els hi agradaria fer més hores però no hi ha temps.

·         Com treballeu aquesta assignatura? (llibre, dossier..)
Treballem amb l’ordinador, tot és virtual.
Dins la robòtica hi ha moltes modalitats, com l’scratch que és la que fem nosaltres. Es poden fer diàlegs entre els personatges virtuals, poden fer còmics, etc.
Algunes coses són bastants difícils, sobretot pels mes petits, però aquest trimestre estem treballant les eines que semblen més fàcils de fer. Cada dia fem una activitat i a partir d’aquesta activitat, creen jocs virtuals i van aprenent.

·         Ho voldreu dur a terme l’any que ve? Ha donat bon resultat?
Crec que sí, és molt atractiu, ara per exemple farem que el personatge faci la funció de calculadora, i pugui resoldre. Els nens estan molt contents ja que els hi desenvolupa molt la creativitat, a més, es un camp molt ampli en que es pot treballar moltíssimes coses, a diferència d’altres programes.
Vaig anar a un curset de Vic, i jo no sabia res. Allà hem van ensenyar com es feia tot i com fer-ho més atractiu pels nens. He après molt i pel que veig ells també.


Estem molt agraïdes de que ens hagi respòs tant amablement i hagin dedicat part del seu temps a nosaltres.

Helena Iglesias, Maria Molina, Maria Díaz Quirós, Esther Jaén.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada