dilluns, 9 de març del 2015

Hololens: La nova proposta de Microsoft per la Realitat Augmentada

El passat 21 de gener es va fer la presentació del nou sistema operatiu Windows 10 i l'anunci de les Microsoft Hololens, unes ulleres de Realitat Augmentada que tenen com a objectiu revolucionar el món de la tecnologia.

Segons Microsoft, Hololens és “l’Ordinador hologràfic més avançat del món” i vol oferir una experiència compartida amb tots els seus dispositius: Windows 10, Windows Phone 8, Surface i Xbox.
La tecnologia d'Hololens es basa en la detecció de l’entorn i de la projecció d’hologrames, cosa que ha deixat propostes com les Google Glass de Google obsoletes (fins i tot amb menys d’un any de sortida).
Encara d’esta desenvolupant la tecnologia i s’estan buscant diversos usos per el dispositiu, però algunes de les opcions que s’han mostrat durant la seva presentació és el poder utilitzar aplicacions de Microsoft mentres fas altres coses.
 Pots accedir a les teves aplicacións només apuntant amb el dit.
Però les Hololens tenen un objectiu més important i ambiciós: s’ha començat a parlar sobre poder facilitar investigacions com les de la NASA oferint la projecció d’hologrames per fer un seguiment dels projectes.
També ha rebut l’atenció de l’indústria del videojoc. Satya Nadella, la CEO de Microsoft, ha dit que el dispositiu té molt de potencial, il·lustrant com a exemple Minecraft, s’han mostrat diversos usos que podria revolucionar l’indústria, com el poder jugar interactuant amb casa teva.

Encara és un prototip i no s’ha mostrat tot el potencial que pot tenir aquestes ulleres, però les Hololens ja han rebut l’atenció de tota l’indústria tecnològica.



Àlex Comas, Aleix Calvente, Jordi Alfonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada