dilluns, 9 de març del 2015

The imitation game (Desxifrant enigma) *Conté spoiler

La portada de la pel·lícula 
'The imitation game' basada
 en aquesta història real.

Any 1939, els Nazis entren a Anglaterra. Els alemanys estan per tots els llocs, tan per mar com per terra. A més, la gent mor de fam i s'espera que si Gran Bretanya no fa res per a evitar-ho, perdrà la guerra. 
Els Nazis parlaven en un codi xifrat per Enigma, una màquina que podria fer possible la victòria de la Segona Guerra Mundial per Anglaterra. Si no fos per les 1.252.962.387.456 combinacions que té. 

Fotografia d'Alan Turing
Desxifrant enigma, relata la història de l'Alan Turing (interpretada per Benedict Cumberbatch), un prodigi de les matemàtiques que juntament amb altra gent, escollida pel govern, ha d'aprendre a treballar en equip per poder desxifrar enigma. L'Alan es veu incapaç de compartir les seves idees amb altre gent, ja que creu que ningú les podrà entendre, així que treballa sol.

Fotografia de Joan Clarke
Demana al govern 100.000 lliures per poder construir la que seria la màquina de Turing, màquina que va dissenyar especialment només per desxifrar Enigma. Llavors, ningú creia que una simple màquina pogués desxifrar el que era el problema mes complexa de la història. Alan, va decidir que necessitava ajuda, Per aquesta raó, va publicar en el diari Britànic un joc de mots encreuats que deia que si algú sabia resoldre'l en menys de 6 minuts, que truques per un treball important de l'estat Britànic. L'escollida, va ser Joan Clarke (interpretada per Keire Knightley) una especialista en desxifrar els codis secrets dels diferents tipus de monedes.

Gràcies a la col·laboració i el treball en equip, que van poder dur a terme Clarke i Turing, van poder desxifrar aquest codi alemany, el que va permetre a Anglaterra, saber quan i a on atacarien els alemanys. D'aquesta manera, per a que no descobrissin que havien desxifrat enigme, havien de decidir de manera aleatòria qui moriria i qui viuria.
Gran Bretanya finalment, va guanyar la guerra. I aquesta va durar dos anys menys del previst, salvant milions de vides.

La meva opinió sobre aquesta pel·lícula és que la fredor de les guerres dels nazis i els seus intents de conquerir Europa em gelen la sang. A dia d'avui crec que no s'hauria de repetir mai. Aquesta pel·lícula relata per primera vegada la història de Alan Turing, que va estar durant 50 anys en secret per l'estat Britànic. I això fa que tingui un aire del més interessant i desvetllador, que no he vist mai en cap altra pel·lícula. Realment, un biopic únic per la història que narra.

 Tràiler de la pel·lícula:
         

Míriam Garcia Calvente



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada